21 Kasım 2007 Çarşamba

MUTLULUK


Hep yanımızda birilerinin olmasını isteriz..İsteriz ki bizi o sevindirsin,bize değer versin,bizi yüceltsin...Fakat mutlu olmak için illa yanımızda birilerinin olması gerekmiyormuş.Yalnız başımıza da mutlu olmayı bilmek gerekiyormuş..Biz kendimizi mutlu edemezsek bizi kendimizden başka kim mutlu edebilir..Biz kendimizi sevmezsek bir başkasının bizi sevmesini nasıl bekleyebiliriz..Mutluluk kendi elimizdedir.Eger bunu gerçekten istersek ufacık şeylerle de mutlu olabiliriz.Yeter ki bunu farketmeyi bilelim.....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet, bunu farketmiş olman güzel, küçük şeylerle de mutlu olmayı bilmek, mutluluğumuzu bir başkasına koşullandırmamak, hayatı daha güzel kılar bize.
Hayatta herşey zıttıyla vardır, güzel-çirkin, iyi-kötü, mutluluk-mutsuzluk vb.
Eğer hiç bir duygunun sonsuz olmadığını bilirsek, güzellerin kıymetini bilir, kötülerin de canımızı daha az acıtmasını sağlayabiliriz sanki.
Dilerim, hayatın boyunca mutluluğunun kendi ellerinde olduğunu bilerek yaşarsın...
fedex

Makinist dedi ki...

Canım benim hiç boşu boşuna uğraş verme sevgi,mutluluk aramakla bulunmaz bunlar insanlara doğduktan sonra ailenin temelini verdiği duyğulardır malesefki yanlış yerlerde dünyaya gelmişiz
bu yaşında sevgiden yanlızlıktan bahsediyorsan hayatında eksik birşeyler vardır ne kadar da mutluluk bizim elimizde desende; duyguların samimi olmadığını açıkça belli ediyor.
Öncelikle kendine dürüst davran mutluluk senin elinde olsa onu başkaları çalabilirmi?asla!...
Ben mutluluğu aramayı çoktan bıraktım, sana tavsiyem sende arama;
dimdik ayakta dur güçlü ol kimseye
karşı sevgi dilencisi olma! Bu günümüzde para,kariyer ve otorite işte sana sahtede olsa mutluluk
Mutlulukta aradığın her ne ise seninle olması dileğiyle